skip to Main Content

Medewerkers in beweging krijgen, lukt vaak goed door te bouwen op successen die medewerkers als ‘vanzelfsprekend’ realiseren. Het werkt beter dan een aanpak die uitgaat van wat niet goed gaat. HollandSpoor heeft in haar aanpak deze persoonlijke successen geïnventariseerd en zo concreet mogelijk gemaakt. Gedachte hierachter was dat de waarden van ING nog beter tot hun recht komen als hier succesvol gedrag aan gekoppeld is.

Om gedraging aan de waarden te koppelen, hebben we online de vijfentwintig belangrijkste gedragingen aan ruim 7.000 medewerkers voorgelegd. Ruim 70% van de medewerkers hebben prioriteiten toegewezen aan het gedrag dat ze graag meer willen zien in hun eigen afdeling. De volgende stap in de aanpak bestond uit het delen van successen in werkoverleggen. Op basis van de beschikbare gegevens hebben we voor 300 teams inzicht gegeven in de teamscores en de gestelde prioriteiten. Hierna zij – in nauwe samenwerking met de afdeling interne comunicatie en HR – extra middelen ontwikkeld om de discussie en resultaatgerichtheid in teams te verhogen.

Deze werkwijze is typerend voor hoe we met onze klanten werken: integraal, interactief en gericht op concreet gedrag . Met heldere doelstelingen en zichtbaar resultaat.

Back To Top
×Close search
Zoeken