skip to Main Content
Onderzoek: Communicatievak In 2025

Onderzoek: communicatievak in 2025

Het communicatievak in 2025. Hoe ziet dat eruit? Kantar TNS onderzocht het in opdracht van ANP. Daarvoor spraken ze o.a. met zes experts op het gebied van communicatie, waaronder Debbie. Op C-day worden de bevindingen uitgebreid besproken in een fasterclass met Debbie en Ron van der Jagt.

Wie in het jaar 2025 een communicatievacature onder ogen krijgt, zal zien dat er het een en ander veranderd is. Grote kans dat bijvoorbeeld machine learning, regisseren en data belangrijke kernwoorden zijn.

Onderzoek ANP
Deze derde Essentie van het ANP biedt een interessante kijk op de toekomst: hoe zal het communicatievak er in 2025 uitzien? Wat zijn de verschillende wijzen van communiceren? Hoe is communicatie bij bedrijven georganiseerd? En welke rol spelen data hierbij? Op basis van deskresearch, kwalitatieve interviews met experts en kwantitatief onderzoek zet ANP de belangrijkste trends en verwachtingen op een rij.

Belang machine learning groeit
Data en machine learning vormen in 2025 een vast en belangrijk onderdeel van communicatie. Persoonlijke en relevante communicatie wordt nóg belangrijker, en wordt ondersteund door de mogelijkheden van de vele digitale communicatievormen. Grote communicatieafdelingen zijn verdwenen, want externe communicatie komt voor een groot deel te liggen bij stakeholders en werknemers.

Rol van de communicatieafdeling
Aan de communicatieafdeling de taak om hen aan en bij te sturen. Regisseren dus, in plaats van uitvoeren. En afhankelijk van het onderwerp worden specialisten ingehuurd om de klant- en datagedreven communicatie extra te ondersteunen.

Meer weten?
Het volledige whitepaper is gratis te downloaden. Op C-day – het nationale communicatiecongres van beroepsvereniging Logeion – deelt Debbie ook nogmaals haar visie op de toekomst van het communicatievak. Tijdens de fasterclass van ANP gaat ze daarover in gesprek met Ron van der Jagt en aanwezige communicatieprofessionals. Kaarten voor het congres op 1 juni zijn nog verkrijgbaar.

Back To Top
×Close search
Zoeken