skip to Main Content

Vanaf 3 juli 2017 gaat de Maastunnel in Rotterdam twee jaar dicht vanwege een grootschalige renovatie en restauratie. Dagelijks moeten 30.000 automobilisten een andere vervoersmodaliteit of route kiezen. In samenwerking met Tappan Communicatie helpen we gemeente Rotterdam om iedereen op de hoogte te brengen van de afsluiting, de werkzaamheden en de gevolgen.

De Maastunnel heeft last van betonrot en moet in 2019 aan de nieuwe wet Tunnelveiligheid voldoen. Dat vereist een grootschalige renovatie. Omdat het een rijksmonument betreft moet de tunnel zo veel mogelijk in originele staat behouden blijven en restaureert de gemeente een aantal kenmerkende onderdelen. Om de werkzaamheden mogelijk te maken, is de tunnel 2 jaar lang afgesloten voor auto’s richting zuid.

Onze tunnel
Dat betekent dat 30.000 automobilisten dagelijks een andere vervoersmodaliteit of route moeten kiezen. Dat is – op z’n Rotterdams – klote. Daar winden we geen doekjes om. Met de campagne ‘Onze tunnel’ informeren we Rotterdammers niet alleen over de afsluiting en alle gevolgen daarvan, maar we wakkeren ook hun trots voor dit Rijksmonument aan. Onze 75-jarige tunnel moet dicht, om te zorgen dat hij nog eens 75 jaar mee kan.

Onze inzet
Debbie monitort alle online en offline berichtgeving over de tunnel. Om te peilen wat het kennisniveau van de verschillende doelgroepen is, welke vragen zij nog hebben en wat het heersende sentiment is. Op basis daarvan adviseert ze het communicatieteam over de strategie en boodschap. Daarnaast stuurt ze het team aan op actieniveau, heeft ze de productie van een AD-special gecoördineerd en de promotie van het boek ‘Onder de tunnel door’ verzorgd.

Wil je meer weten over ons werk voor de Maastunnel? Neem dan contact op met Debbie.

Back To Top
×Close search
Zoeken