Grip op verandercommunicatie

#verandercommunicatie #ontwikkeling #baken

Waar we 'vroeger' van de ene relatief stabiele situatie naar een nieuwe stabiele situatie hobbelden, is veranderen tegenwoordig de constante. Of het nu gaat om een fusie of overname, reorganisatie of strategische heroriëntatie: we zijn continu in ontwikkeling. En dat eist het een en ander van de mensen in de organisatie. Die moeten fit for purpose & fit for future zijn. Eigenlijk moeten ze tot alles in staat zijn, behalve stilstaan.

Als je daarbij een leidende rol hebt, vraagt dat om een flinke dosis sensitiviteit en organisatievermogen. Want waar wendbaarheid nodig is, komt onzekerheid om de hoek kijken. Onzekerheid hoort bij veranderen – maar dan het liefst wel een beetje georganiseerd en gedoseerd. Daar draait verandermanagement om – en als afgeleide daarvan verandercommunicatie. Verandercommunicatie als baken in de woelige baren.

Voelt het nu nog alsof je in flipperkast zit? Lijkt het bij iedere verandering alsof het (communicatie)proces uit je handen glipt? Of sta je voor een veranderopgave die veel van de organisatie en je team vraagt? Vind houvast met de training ‘Grip op verandercommunicatie’.

Voor wie is het?

Medewerkers die een leidende rol hebben in de communicatie over de verandering. Van directie, management tot de betrokken communicatieadviseurs. Je volgt de training samen met je team of afdeling, zodat je na afloop dezelfde ‘verandertaal’ spreekt.

Wat doen we?

We helpen jou en je team om meer grip te krijgen op communicatie bij verandering. Want ook veranderingen volgen vaste processen, waarin mensen zich in verschillende rollen volgens bekende patroon gedragen. In vier sessies van een dagdeel trekken we je letterlijk door de verandering. 

Je gaat namelijk aan den lijve ondervinden waarom een verandering in de uitvoering en communicatie soms faliekant mislukt. Je wordt daarbij geconfronteerd met je eigen perspectief en rol, en die van je collega’s.

Met behulp van de veranderkleuren (die van De Caluwé en Vermaak) leer je verschillende soorten veranderingen en bijbehorend gedrag te herkennen. We laten je zien en ervaren -aan de hand van je eigen casus- hoe je dat kunt gebruiken in een overkoepelend veranderverhaal en een communicatieaanpak waarmee je medewerkers echt bereikt.

Wat leer je?

Na afloop van deze training:

  • Kan je verschillende typen veranderingen onderscheiden.
  • Heb je een gedeelde visie op hoe communicatie aansluit bij veranderingen in / door jouw organisatie.
  • Weet je hoe je de verandering zo goed mogelijk communicatief verpakt – bijvoorbeeld in een veranderverhaal.
  • Weet je hoe je planmatig onderling en binnen de organisatie communiceert over de verandering.
  • Weet je hoe je de verschillende interne en externe partijen actief betrekt bij en in je communicatie.
  • Zie je de lol van veranderen.

Onze trainers              

Ellen, Michel, Huug en Rolien

Meer weten?

Neem contact op met Huug. Die kan je er alles over vertellen en als je aanvullende wensen hebt dan kun je die even bespreken.