Ontdek de dubbele diamant van design thinking

#designthinking #creatief #andersdenken

Variërende doelen, uiteenlopende belangen en verschillende perspectieven. Hoe groter en complexer het vraagstuk, hoe meer aspecten je mee moet nemen in je strategie en plan. In die potpourri rommel je met een lijnrecht plan voor je gevoel hooguit wat in de marge.  Redeneren vanuit doelstelling, doelgroep en boodschap is namelijk vaak niet genoeg om het vraagstuk grondig aan te pakken. Het dynamische design thinking is dan een veel flexibelere -en creatieve- manier van denken. Wij helpen je om dat onder de knie te krijgen.

Voor wie is het?

Medewerkers die een sturende of leidende rol hebben in de communicatie. Je volgt de training samen met je team of afdeling.

Wat doen we?

We nemen de theorie van design thinking op een interactieve manier met je door. Daarna gaan we meteen door naar de praktijk met een interessante casestudy -van jou of van ons. Je doorloopt met onze hulp de dubbele diamant. In de eerste diamant maken we het probleem groter. Aan de hand van een causaal loop diagram brengen we alle factoren die met het vraagstuk samenhangen in kaart en met elkaar in verbinding. Van daaruit gaan we op zoek naar de belangrijkste knooppunten, die leiden naar de essentie van het vraagstuk. Daarmee leggen we de basis voor de best passende communicatiestrategie.

Wat leer je?

Na afloop van deze training weet je:

  • Wat design thinking is en hoe het werkt.
  • Hoe complex bepaalde opgaven kunnen zijn en hoe je daar recht aan kunt doen.
  • Welke stappen je doorloopt met de methode van design thinking.
  • Hoe je deze manier van denken toe kunt passen in de praktijk.
  • Hoe je een communicatiestrategie ontwerpt.

Onze trainers  

Michel, Julia en Rolien

Meer weten?

Neem contact op met Michel.