HollandSpoor en Protiviti over de plek van communicatie in risicomanagement

26/02/2021 - Samen met Protiviti Nederland schreven we een artikel over de plaats van communicatie in het totale proces van risicomanagement. Centrale stelling van het artikel is dat communicatie integraal onderdeel moet zijn van het risicoproces van bedrijven.

Vaak wordt communicatie pas van belang gezien wanneer het misgaat, aan het einde van de rit. Bij een crisis dus. Maar in een wereld die steeds meer transparantie vraagt, kom je hier niet meer mee weg. Bovendien biedt het kansen als je communicatie eerder betrekt bij de risicomanagementactiviteiten. Door juist communicatie nadrukkelijker als instrument te plaatsen in je totale risicoproces, kun je je als bedrijf onderscheiden en je stakeholders aan je binden. Bijvoorbeeld door uit te leggen wat risico’s zijn en hoe je hiermee omgaat. Ook kun je je omgeving een stem geven in bijvoorbeeld de juiste risicobeheersmaatregelen. We werken dit uit in het artikel aan de hand van het voorbeeld hoe bedrijven omgaan met data van hun stakeholders.

 

 

Zie hier voor het volledige (Engelstalige) artikel.

Protiviti Nederland is onderdeel van Protiviti - een internationaal consultancy kantoor dat zich richt op een breed scala aan (corporate) gebieden (oa. financiën, data, governance en risicomanagement en internal audit).