‘Talkshow mooie manier om mensen te bereiken’

#talkshow #livecommunicatie

21/07/2020 - Wat als je jaarlijkse personeelsdag niet door kan gaan, maar je wilt elkaar wel ontmoeten? Met Oosterhoff, een ambitieuze groep van bedrijven die oplossingen bedenkt voor mens, gebouw en omgeving, bedachten en realiseerden we daarom in korte tijd een live talkshow. Dat smaakt naar meer, vindt Zischa Bijron, communicatiemedewerker bij Oosterhoff.

Waarom een talkshow?
“Oosterhoff organiseert iedere zomer de Oosterhoff dag voor alle werknemers van de werkmaatschappijen. Vanwege corona hebben we dat dit jaar afgeblazen. Toch wilden we wel de nieuwe visie communiceren, en op een andere manier verbinding zoeken. Samen met HollandSpoor kwamen we op het idee om dat met een talkshow te doen.” 

Hoe is dat bevallen?
“We zijn heel enthousiast. De talkshow duurde anderhalf uur, dus het was belangrijk dat het niet saai en eentonig zou zijn. Meeuwes was een goede gastheer, de gesprekken afwisselend en videoclips zorgde voor een mooie overgang tussen de verschillende onderwerpen. Deelnemers konden via de chat vragen stellen. Dat gaf echt toegevoegde waarde. Juist het interactieve deel maakte dat mensen zich betrokken voelden.” 

 

 

Dus dat smaakt naar meer? 
“Jazeker! De Oosterhoff dag gaan we er niet mee vervangen. Maar we hebben met de talkshow een ander soort medium gevonden waarmee we interactief kunnen communiceren met alle werknemers.”

Wat zou je de volgende keer anders doen?
“We hebben de talkshow in twee weken tijd voorbereid. De volgende keer zou ik meer tijd nemen voor de voorbereiding. Als je het goed wilt doen, moet je ook die stapjes extra zetten en kijken hoe je het beter kunt maken. Het was superfijn dat HollandSpoor de lead had, meedacht en het meeste werk uit handen nam.”

Een aanrader dus? 
“Ja, een talkshow is een mooie manier om mensen te bereiken, je boodschap op een natuurlijke en interactieve manier over te brengen. Het is live en dat maakt het echt.” 

 

Ook zin om met ons een talkshow te maken?