Tien redenen waarom we uitkijken naar 2021

#perspectief #nieuwjaar #jubileum

21/12/2020 - Kom maar op met die kneuterige Kerst en ingetogen Oud en Nieuw. Wij kijken namelijk reikhalzend uit naar 2021. En omdat we ook eens een keer een lijstje willen maken, komen hier de tien redenen waarom:

1. We leren onze vrijheid opnieuw waarderen
Weliswaar bijten we eerst nog door een behoorlijk zure appel, maar des te vrijer voelt straks onze hernieuwde ruimte. Of we al los kunnen gaan tijdens een festival of concert, is nu nog koffiedik kijken. Sander staat in elk geval te trappelen om Eric Clapton in Antwerpen te zien, en ook BST in het Londense Hyde Park staat hoog op zijn verlanglijstje.
 
2. We hebben en krijgen mooie opdrachten van fijne klanten
We zijn heel blij met het vertrouwen van onze klanten om (ook) langdurig samen te werken aan communicatieopgaves, zowel op interim-, opdracht-, als projectbasis. Ook in 2021 werken we onder andere bij en met de Belastingdienst, het LCDK, gemeente Hoeksche Waard, de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, gemeente Alphen aan den Rijn, Oosterhoff, Afvalzorg en Nationale Nederlanden.

3. We gaan terug naar offline ontmoetingen (maar houden vast aan het goede van online)
Ongetwijfeld eerst nog met anderhalve meter afstand, maar dat we elkaar weer fysiek gaan ontmoeten staat vast. Dat maakt ons werk weer heel veel makkelijker. Maar toch, als we een ding geleerd hebben het afgelopen jaar, is dat online zeker niet altijd surrogaat was, net zo inspirerend of verrijkend en vaak zelfs toegankelijker. Of het nu een brainstorm was, workshop of talkshow; we vonden het supertof om te doen. 

4. Het depot van Boijmans Van Beuningen opent eindelijk haar deuren
Als we een broodnodig intermezzo nodig hebben, pakken we de fiets naar het Museumpark en vergapen we ons aan de weergaloze weerspiegeling van Rotterdam in het depot van Boijmans Van Beuningen, een nu al iconisch ontwerp van Winy Maas. In het najaar van 2021 kunnen we eindelijk ook de binnenkant bewonderen en grasduinen tussen 151.000 kunstobjecten. Huug kan niet wachten om na de ‘inboxing‘ ook de unboxing van de beroemde Manhole van Maurizio te zien. 
 
5. Sommigen bouwen meer dan alleen message houses
Ook al schaaft ze met enige regelmaat al aan message houses (zoals eerder bijvoorbeeld voor Spieren voor Spieren) in 2021 bouwt Ellen ook haar droomhuis op het platteland van Rotterdam. 

6. We zien voor het eerst het kantoor van onze opdrachtgevers (en sommigen van jullie waarschijnlijk ook)
De laatste negen maanden kregen we inkijkjes in het leven van onze opdrachtgevers en klanten. En zij in dat van ons. We zagen katten door het beeld schieten, kinderen die zeurden om bakjes chips en lieten ons inspireren door uiteenlopende woonstijlen. Tenminste – voordat de ‘blur-functie’ werd geïntroduceerd. Thuisvergaderingen kregen een geheel eigen dynamiek. We werden welkom geheten vanuit washokken, vanaf de trap en hadden zelfs goede meetings op een stapelbed. Sommige opdrachtgevers hebben we dan wel goed leren kennen, maar nog nooit in het echt gezien, laat staan hun kantoor. We kijken er dus naar uit om weer op pad te gaan. De bossen door, de lanen in, op naar kantoor.

7. Onze prachtige stek aan de Veerhaven bruist straks weer van het leven
We houden echt van de meditatieve aanblik van deinende scheepjes in de Veerhaven. En ook al is er nog steeds beweging op straat (vooral van fanatieke hardlopers), toch we kunnen niet wachten tot het terras van onze vaste pleisterplaats Loos weer opent. En Meeuwes zijn belofte inlost om zijn Big Green Egg voor zijn collega’s op te stoken. Of zijn liefde voor dit groene ei begon door ijzersterke marketing besprak hij eerder met Patty in hun eerste podcast. 
 
8. Er beginnen een of zelfs meer nieuwe medewerker(s) 
Niets zo leuk als het vooruitzicht dat we elkaar weer meer kunnen zien en dat daar ook een nieuwe collega bij zit. Een fijne collega met een eigenwijze kijk op het vak en op ons. Van dat vooruitzicht worden we nu al blij. Wie het is geworden? En of het een jongen of een meisje is? Dat houden we nog even onder ons. 
 
9. We vieren het tienjarig bestaan van HollandSpoor 
Saillant detail: de naam werd niet bedacht op het gelijknamige bekende station, maar kwam tot stand onder publicatiedruk van Michels en Huugs boek over identiteit ‘De zes kernen van een organisatie’. Over het bruisende openingsfeest hoeven we het nu niet meer te hebben... Hoe en waar we onze tiende verjaardag gaan vieren? Daar denkt de feestcommissie nog over na. 
 
10. HollandSpoor blijft niet hetzelfde, maar is in de basis onveranderd 
De grondbeginselen van HollandSpoor zijn al tien jaar hetzelfde. Leuke en trouwe klanten die uitmuntende kwaliteit zoeken voor uitdagende opdrachten. Met collega’s waar het lekker werken mee is. Ons subregeltje van toen is wel gesneuveld. ‘Praktijk voor Corporate Communicatie & Communities’ voegde weinig toe. Die community is HollandSpoor gewoon geworden – voor elkaar en met onze klanten en trouwe partners.