Gemeente Hoeksche Waard Coaching en opbouw van het communicatieteam

Professionalisering communicatieteam

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard ontstond uit een fusie van vijf gemeenten en de overkoepelende organisatie SOHW. De fusie betekende ook het begin van één team Communicatie. Een team dat de nieuwe gemeente op de kaart wil zetten, de organisatie communicatiever wil maken en de communicatiefunctie wil professionaliseren.

Aanpak
HollandSpoor ontwikkelde een communicatievisie en -strategie die recht doet aan de missie van het communicatieteam. De nieuwe positionering van het team zelf was daarbij een belangrijk onderdeel. De visie maakten we concreet in actieprogramma’s die aansloten op het hoofdlijnenakkoord van het college, de wensen en verwachtingen van stakeholders en relevante communicatietrends. 

Gedurende een half jaar begeleidden we het team in de opbouwfase en uitwerking van de strategie. Samen met het team maakten we een praktisch plan van aanpak voor alle werkzaamheden die op het team afkomen. Daarnaast stimuleerden en organiseerden we een programma voor teamontwikkeling. We ontwikkelden de werkprocessen en richtten die in.  Ook coachten we de strategische communicatieadviseurs in een efficiëntere werkwijze en verdieping van hun strategische vaardigheden.

 

 

#professionalisering #positionering #fusies

overige projecten
Gemeente Binnenmaas
Positionering communicatieteam
Gemeente Molenwaard
Participatie over een bezuinigingsopgave
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen