Nationale Nederlanden Een gedeelde én persoonlijke verandering

Verandercommunicatie

De afdeling Inkomen Services van Nationale Nederlanden wil zich verder ontwikkelen als één afdeling met een sterke klantfocus. Dit is van belang omdat meer en meer interactie digitaal gaat en omdat er op de afdeling de verschillende organisatiewijzigingen hebben plaatsgevonden. Dus waar te beginnen? Bij het MT!

Aanpak
We startten met het MT als drager van de afdeling en als cruciale schakel naar de medewerkers. Van belang was dat ze een gedeeld beeld hadden van wat er moet gebeuren en waarom, en dat ze de ruimte kregen om hun eigen afdeling op de juiste manier hierin mee te nemen. De eerste stap was het gezamenlijk ontwikkelen van het veranderverhaal: wat is de opgave waar de afdeling voor staat en wat is de stip op de horizon?

In stap twee vertaalden de MT-leden het gezamenlijke veranderverhaal naar een persoonlijk verhaal. In een workshop storytelling leerden ze hoe je een persoonlijke gebeurtenis verbindt met en betekenis kunt laten geven aan de opgave van de afdeling. Met dit verhaal kan ieder MT-lid zijn of haar persoonlijke commitment tonen, het grotere verhaal uitdragen naar de eigen afdeling, en de medewerkers meenemen in de verandering.

Als derde ontwikkelden we een plan voor 2021 met daarin de (communicatieve) mijlpalen, de verbinding met de corporate waarden van NN en de bijpassende verander- en communicatiestijl.  

#verandercommunicatie #veranderverhaal #storytelling

contactpersoon
Michel Kok
+31 6 518 269 91
michel@hollandspoor.com
overige projecten
Gemeente Molenwaard
Participatie over een bezuinigingsopgave
Ministerie van VWS – Dienst Testen
Woordvoering in het oog van de storm
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen