Jacob Douwe Egberts Op zoek naar de juiste melange

Interne communicatie bij verandering

Denkend aan Douwe Egberts voel je de warmte en gezelligheid van koffie, thee en de mensen met wie je samen bent. Een oer-Hollands merk waar de nostalgie van afdruipt. Jacobs Douwe Egberts (JDE) is met kantoren en fabrieken in Utrecht en Joure nog stevig geworteld in Nederland. Dat merk je ook wel als je daar binnenstapt. De trots van medewerkers is sterker dan hun espresso. Je zou bijna niet denken dat het inmiddels vaart onder de vlag van het internationale bedrijf JDE Peet’s.

Het thuiswerken tijdens Corona heeft om een andere manier van communiceren gevraagd. En nu alles weer terugschakelt naar fysiek of hybride, is het zoeken naar de juiste balans om medewerkers te bereiken. Opeens ligt alles onder een vergrootglas. Want hoe bouwen we samen aan het merk als de focus van de verschillende bedrijfsonderdelen anders is? Hoe houden we elkaar op de hoogte van ontwikkelingen? Wat willen we eigenlijk van elkaar weten? En hoe organiseren we dat? 

Aanpak
HollandSpoor sprak met tientallen medewerkers van elke afdeling in alle lagen van JDE, op zoek naar het gebruik, de behoefte en de waardering van de interne communicatie binnen JDE. Eigenlijk zijn ze tevreden en vooral ook gelukkig in hun werk, maar soms wordt er wat afstand ervaren met andere teams en afdelingen. Ons advies is daarom om ontmoeting tussen bedrijfsonderdelen te stimuleren en de interne communicatie duidelijker te organiseren en stroomlijnen, vanuit één heldere boodschap. Dat draagt bij aan meer verbinding tussen medewerkers. Juist in de nieuwe realiteit na corona.

interne communicatie

contactpersoon
Huug Barendrecht
+31 (0)6 45 71 7733
huug@hollandspoor.com
overige projecten
Gemeente Molenwaard
Participatie over een bezuinigingsopgave
Gemeente Alphen aan den Rijn
Programmacommunicatie bij de inkoop van jeugdhulp
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen