De campagne was trending topic en leidde tot bijna 1.200 publicaties op radio, televisie, online en in print.

Taskforce kindermishandeling Kijk niet weg!

Programmacommunicatie, Woordvoering

Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. ‘Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. In 2016 deed de Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik deze oproep met de online campagne #ikkijknietweg.

Aanpak

HollandSpoor adviseert de Taskforce sinds begin 2015. HollandSpoor-partner Sander was op interim-basis lid van het programmateam van de Taskforce. Hij  ontwikkelde de communicatiestrategie voor het programma, deed de woordvoering en begeleidde bij de contacten met de Tweede Kamer en andere stakeholders. Als campagneleider was hij eindverantwoordelijk voor de campagne #ikkijknietweg.

De campagne was een succes. Ruim 700.000 kijkers bekeken de online video’s. In de comments zag je de gewenste dialoog terugkomen. De campagne was trending topic en leidde tot bijna 1.200 publicaties op radio, televisie, online en in print. Het aantal bezoekers van www.vooreenveiligthuis.nl verdubbelde. De campagne stond in de finale van de Galjaardprijs voor publiekscampagnes en won een social media award.

#campagne

contactpersoon
Sander Bruggeling
+31 6 51 97 79 27
sander@hollandspoor.com
overige projecten
Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Regionale crisiscommunicatie in coronatijd
Eastman
Inzicht in perceptie en behoeften van doelgroepen
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen