De campagne was trending topic en leidde tot bijna 1.200 publicaties op radio, televisie, online en in print.

Taskforce kindermishandeling Kijk niet weg!

Project- & programma communicatie

Een mishandeld kind heeft maar één persoon nodig om voor hem of haar de cirkel van geweld te doorbreken. ‘Kijk dus niet weg, maar kom in actie bij een vermoeden van kindermishandeling’. In 2016 deed de Taskforce Kindermishandeling en seksueel misbruik deze oproep met de online campagne #ikkijknietweg.

Aanpak
HollandSpoor adviseert de Taskforce sinds begin 2015. Voor deze campagne ontwikkelden we de communicatiestrategie, we verzorgden de mediacommunicatie, deden de woordvoering en begeleidden bij de contacten met de Tweede Kamer en andere stakeholders. In nauwe samenwerking met enkele uitvoerende partners waren we eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de campagne.

Ruim 700.000 kijkers bekeken de online video’s. In de comments zag je de gewenste dialoog terugkomen. De campagne was trending topic en leidde tot bijna 1.200 publicaties op radio, televisie, online en in print. Het aantal bezoekers van www.vooreenveiligthuis.nl verdubbelde. De campagne stond in de finale van de Galjaardprijs voor publiekscampagnes en won een social media award.

#campagne

contactpersoon
Sander Bruggeling
+31 6 51 97 79 27
sander@hollandspoor.com
overige projecten
Nationale Nederlanden
Een gedeelde én persoonlijke verandering
Voorne-Putten
Branding van de regio
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen