SRON Imago-onderzoek is rocket science

Stakeholdermanagement, Reputatie & identiteit

Iedere opdrachtgever is een wereld op zich, maar sommigen nemen er graag ook even afstand van. SRON heeft als Nederlands NWO-i instituut voor ruimteonderzoek namelijk de blik op het oneindige. Waarmee ze dus juist onze aardbol, of in elk geval de mensheid, een dienst bewijzen. Door instrumenten te ontwikkelen die meer inzicht geven in methaanemissies, bijvoorbeeld. Of door metingen te doen in het heelal om het ontstaan van baby zwarte gaten te kunnen traceren, die in het vroege begin van het heelal zijn ontstaan. Zo draagt SRON bij aan fundamenteel onderzoek over het ontstaan van het heelal. En daar zijn ze dan weer heel beroemd om. Tenminste, bij astronomen wereldwijd. Want ja. Het is in dit geval wel echt rocket science, maar daar doen ze zelf niet ingewikkeld over. Ook verfrissend.

Aanpak

SRON heeft HollandSpoor de opdracht gegeven haar imago te onderzoeken. Een missie van eerste idee tot daadwerkelijke launch duurt vaak meerdere decennia. Een vragenlijst rondsturen naar 200 hoogleraren en andere samenwerkingspartners doet daarom niet echt recht aan de aard en duur van de relatie. 

Voor SRON reden om een bureau te zoeken dat het juiste gesprek kan voeren en in staat is beelden op te halen bij hun belangrijkste stakeholders. Beelden over de samenwerking, de ambities, de wensbeelden, de strubbelingen en de mooie kanten van de samenwerking. Uiteraard hebben we ook de reputatie en het imago op een aantal vooraf vastgestelde kenmerken in kaart gebracht. 

In totaal hebben we met 63 personen van NASA en ESA, de ruimtevaartindustrie, kennispartners in NL en ver daarbuiten en (partner)instituten als het KNMI en TNO gesproken. En wat dat oplevert? Een hele hoop superlatieven (en dat waren niet alleen de Amerikanen), een diepgaand inzicht in de aard van de relatie en een nog scherper beeld over de kwaliteit van SRON in het stakeholdermanagement. Maar ook nog steeds genoeg ruimte voor verbetering en vertrouwen om dit samen te doen. 

contactpersoon
Huug Barendrecht
+31 (0)6 45 71 7733
huug@hollandspoor.com
overige projecten
Voorne-Putten
Branding van de regio
Gemeente Hoeksche Waard
Coaching en opbouw van het communicatieteam
maak ook kennis met
onze producten
onze werkterreinen